СЪОБЩЕНИЕ ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ОТПРАВЕНО ТЪРГОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ АКЦИОНЕРИТЕ НА „РИЛСКИ ЛЕН” АД ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА 36 534 БРОЯ АКЦИИ ОТ КАПИТАЛА НА ДРУЖЕСТВОТО

В срока за приемане на Търговото предложение – от 28.09.2017 г. до 25.10.2017 г. двама акционери на „Рилски лен” АД, притежаващи общо 23 695 (двадесет и три хиляди шестотин деветдесет и пет) броя акции са приели Търговото предложение.

След приключване на Търговото предложение, търговият предложител „ТК-Холд”АД притежава общо 428 868 броя акции, представляващи 97.09 % от капитала на „Рилски лен”АД.

Съгласно чл. 157а от ЗППЦК, „ТК-Холд”АД има правото в срок до 25 януари 2018 г. да изкупи акциите с право на глас на останалите акционери на „Рилски лен”АД въз основа на отделно търгово предложение, което подлежи на одобрение от Комисията за финансов надзор. В тридневен срок от издаване на одобрението, търговият предложител е длъжен да представи предложението на „Рилски лен”АД и „БФБ – София”АД, както и да го публикува в информационната медия X3News. Прехвърлянето на акциите и плащането на цената се извършват едновременно в срок от 7 работни дни от публикуване на предложението.

Цената, по която търговият предложител „ТК-Холд”АД има право да изкупи акциите на останалите акционери на „Рилски лен”АД е най-малко равна на 11,00 лева – това е цената, предложена по търговото предложение, с което е достигнат прага от 97.09 на сто от гласовете в общото събрание на акционерите.

Акционерите на „Рилски лен”АД имат правото в срок до 25 януари 2018 г. да поискат от търговия предложител „ТК-Холд” АД да изкупи акциите им на цена най-малко равна на 11,00 лева (цената, предложена по търговото предложение, с което е достигнат прага от 97.09 на сто от гласовете в общото събрание на акционерите на „Рилски лен”АД) В срок от 30 дни от получаване на искането, по реда и условията на чл. 157б от ЗППЦК „ТК-Холд” АД е длъжно да изкупи акциите. Искането за изкупуване на акциите трябва да бъде в писмена форма и да съдържа данни за акционера и за притежаваните от него акции.